В МВЦ «Музей Києва» представили новий проект художниці Олени Богацької


В Музейно-виставковому центрі «Музей Києва» відкрилась виставка відомої як в Україні, так і за кордоном художниці Олени Богацької  «TROVARE EQUILIBRIO»/«Мистецтво балансу».

На виставці представлено 15 абсолютно нових картин майстрині, зроблених в стилі абстракції, і які ще ніхто не бачив з поціновувачів мистецтва. Отже у киян зараз виняткова можливість долучитись до творчості художниці. 


Творчий проект Олени Богацької «TROVARE EQUILIBRIO» це пошук балансу між контролем та спонтанністю у мистецтві. Надихаючись полотнами абстрактних експресіоністів, Олена намагалась поєднати два основних напрямки цього руху – живопис дії і живопис колірного поля. Знайти баланс між хаосом і спокоєм. Колір - рушійна сила в роботах художниці. Він впливає на глядача з першої миті візуальної взаємодії.  Олена працює з фарбами, нашаровуючи, розкладаючи колір на тонкі відтінки, акцентує, посилює і послаблює, максимально розкриває його глибину та розмаїття. 



«Будь-який живопис, а особливо абстракція – це перехід від думки до почуттів. І я закликаю глядачів розслабитись, не шукати образів, якихось асоціацій,  а просто прислухатись до своїх почуттів - як на вас впливає ця картина, колір  та інше. І ви обов’язково відчуєте, адже це особлива енергетика», - сказала на відкритті виставки Олена Богацька.

Організаторами виставки «TROVARE EQUILIBRIO»/«Мистецтво балансу» виступили Богацька АРТ, Євгенія Гінзбург та Аліна Рудомінська.

«Моїм основним завдання було при організації цього проекту – показати Києву, Україні роботи нашої співвітчизниці. Адже їх зараз частіше бачать за кордоном. І дуже хотілось аби українці на живо побачили ці картини», - розповіла на відкритті виставки Євгенія Гінзбург.

Під час проведення персональної виставки зніматиметься фільм про художницю, її думки та творчість. Відео, як складова проекту «TROVARE EQUILIBRIO» буде представлено широкій аудиторії у лютому 2022 року. 

Виставка прийматиме відвідувачів до 6 лютого 2022 року. 

Адреса: МВЦ сучасного мистецтва, Музей історії міста Києва, м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 7.


Коментарі

Популярні публікації