Відбудеться відкриття персональної виставки Олени Богацької «TROVARE EQUILIBRIO». Мистецтво балансу.».

 25 січня, о 18:00 в Музейно-виставковому центрі Музею Києва відбудеться відкриття персональної виставки Олени Богацької «TROVARE EQUILIBRIO». Мистецтво балансу.».  

Творчий проект Олени Богацької «TROVARE EQUILIBRIO» це пошук балансу між контролем та спонтанністю у мистецтві. 

Надихаючись полотнами абстрактних експресіоністів, Олена намагається поєднати два основних напрямки цього руху – живопис дії і живопис колірного поля. Знайти баланс між хаосом і спокоєм. 

Роботи художниці зосередженні на фактурних і абстрактних колірних композиціях. Вони завжди динамічні та спонтанні.

Колір - рушійна сила в роботах художниці. Він впливає на глядача з першої миті візуальної взаємодії. Олена працює з фарбами, нашаровуючи, розкладаючи колір на тонкі відтінки, акцентує, посилює і послаблює, максимально розкриває його глибину та розмаїття. 

«Я намагаюсь ізолювати колір від зовнішнього шуму і зробити його гучним», - підкреслює авторка художніх творів. 

Використовуючи пошарове нанесення фарби на полотно, Олена збагачує текстуру, створює тактильний ефект. Кожен шар - як проекція емоційного досвіду. На її абстрактних роботах ви не знайдете а ні образів, а ні прихованих символів.

«Я намагаюсь відправити глядача у подорож по поверхні картини, не надаючи підказок у вигляді певних образів і залишаючи його сам на сам з власними асоціаціями, викликаними абстрактним полотном», - говорить вона.

Наймогутніше тріо з кольору, фактури та ритму, їх з'єднання та баланс - це найпереконливіша демонстрація потужної життєвої сили живопису.

Олена Богацька так розкриває свій внутрішній світ: «Бути енергією, відчувати енергію, взаємодіяти, трансформувати та зафіксувати її на полотні. У моїх роботах я намагаюся досліджувати світ, як енергію, а не матерію. Енергію, яка вібрує, взаємодіє та трансформується. Я відображаю світ, який ми не можемо бачити, але можемо відчути».

На виставці «TROVARE EQUILIBRIO» буде представлено 15 картин.

Автор проекту – Євгенія Гінзбург.

Організація виставки: Богацька АРТ, Євгенія Гінзбург, Аліна Рудомінська.

Під час проведення персональної виставки триватимуть зйомки фільму про художницю, її думки та творчість. Відео, як складова проекту «TROVARE EQUILIBRIO». Мистецтво балансу» буде представлено широкій аудиторії у лютому 2022 року. 

Відвідувачів виставки чекають інтерактивне спілкування, спільне створення картин, де кожен бажаючий зможе нанести на полотно свій колір, свій настрій. Згодом художниця оформить всі враження гостей у єдину композицію. Фінал готової спільної роботи буде продемонстровано у фільмі проєкту.

Більше про Олену Богацьку та її роботи можна дізнатись на https://www.bogatska.com/uk/node/1 сторінці https://www.facebook.com/bogatska.art  

Виставка прийматиме відвідувачів з 25 січня по 6 лютого 2022 року. 

Вартість квитка: 70 грн.

! Наявність сертифікату вакцинації чи негативного тесту на COVID-19 та захисної маски - обов’язкові.


Адреса виставки: 

МВЦ сучасного мистецтва, Музей історії міста Києва, м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 7


Акредитація: Галина Якимчук (067)224 0284

Коментарі

Популярні публікації