На куполі Софії Київської знову засяяв Хрест

 2 березня 2022р – знаменний день для всієї України! 

На куполі Софії Київської встановили Хрест, який упав 14 січня 2022 року внаслідок ураганного вітру.

Востаннє хрести Св. Софії замінювали у 1978-1979 роках. Радянські реставратори огорнули чорний метал основи хрестів міддю, що спровокувало прискорене руйнування.

Протоієрей, священник Православної церкви України Георгій Коваленко освятив Святий Хрест і роботу людей, які його встановили.

"Сьогодні відбувається символічний знаковий момент. Ми встановлюємо знову хрест на бані Софії Київської. І віримо, що, як Софія Київська простояла вже тисячу років, так і зараз ми з Божою допомогою і допомогою наших хлопців пререможемо. Бо Бог не в силі, а в правді. І правда - на нашому боці," - сказав протоієрей Георгій Коваленко.

"Софія Київська - сакральний простір, місце, що стало символом сили та гуртування. Є навіть легенда, яка наголошує: поки стоїть Оранта - стоїть Київ. Цей символ Божого заступництва у різні роки нашої історії допомагав нам вистояти і відродитись. Відтепер на куполі Софії Київської знову засяяв Хрест! Ми отримали справжнє Боже благословіння і Свята Софія розкрила свої крила захисту над Києвом і всією Україною!" - ємоційно поділилась українська художниця Оксана Фурса.

"Коли падає хрест, то це до великоï бiди. Нехай сьогоднішнє встановлення хреста на місце стане сиволом миру та змiцнить нашу вiру. Сьогодні нам вдалося знайти 34-метровий кран для встановлення хреста та отримати на це дозвіл. Це маленький крок до великих сердець вірян. Дякую бізнесмену Михайлу Царенко, українській художниці Оксані Фурса, адвокату Ганні Коновалової, компанії «Металева покривля», які відстоювали можливість встановити хрест на місце. Українці – ви неймовірні!" - написала співачка Тіна Кароль в соцсетях, яка теж долучилася до цієї доброї справи.

Неймовірно, але вся грандіозна робота по організації встановлення Хреста зайняла всього три доби завдяки злагодженій роботі ініціативній групі.

ПОДЯКА:

- керівництву істоико-культурного комплексу СОФІЇ КИЇВСЬКОЇ, - Нелі Михайлівні Куковальській та Вадиму Вікторович Кириленко 

- українській художниці Оксані Фурса

- співачці Тіні Кароль

- адвокату Ганні Коноваловій

- бізнесмену Михайлу Царенко

- бізнесмену Василеві Рахмайлову

- бізнесмену Дмитру Васильєву

- компанії “Металева покривля”

- монтажникам: Сайко Олександр, Пода Игорь, Землянський Давид, Землянський Володимир

- фотографу, відеографу Володимиру Ануфрієву, Best People Club

Коментарі

Популярні публікації