Власне бароко: курс із технік вишивки Катерини Рапай


Майбутня спадщина: пройти шлях від аматорського шиття до створення шедеврів власноруч. Курс із технік вишивки від Катерини Рапай.


Зміст курсу: 


  1. Оглядова лекція, “Історія вишивки: символи та коди, традиції, побут та священні ритуали”;
    2. Hot couture майстер-класи із створення аксесуарів та прикрас вбрання з історією: якобінська техніка, тонова гладь, люневільський гачок, художня стібка, аплікація, виготовлення власної монограми;
    3. Вишиті шедеври: кругосвітня подорож, екскурсія - мандрівка світовими шедеврами із власної колекції художниці Катерини Рапай.

Про авторку курсу:
Катерина Рапай, художник, авторка костюмів балетних, оперних, драматичних постановок Національної опери та багатьох театрів і сценічних майданчиків України і світу. Понад тридцять років займається дослідженням та відновленням історичних технік та традицій ручної вишивки. Учасниця міжнародних фестивалів традиційних мистецтв та виставок в Сполученому королівстві Великої Британії і Північної Ірландії, Французькій Республіці, Японській Державі, а також Федеративній Республіці Німеччині. Роботи мисткині зберігаються приватних колекція істориків моди в Парижі, США, Японії, Люксембургу та родині Ротшильдів. Як експерт та дослідник реалізувала проєкт з відновлення та реставрації історичних вишивок для Петропавлівської фортеці, Ермітажу, Петергофу. Роботи Катерини визнані експертами Victoria and Albert Museum, Bristol Museum and Art Gallery.
Катерина досліджує та професійно розповідає про творчість художників України, пише книжки про видатні постаті українського мистецтва: “Коло Якутовичів”, “Подвійна експозиція”.
Познайомитись з майстринею, доторкнутись до речей із історією, а також відчути магічний вплив створення вишитих шедеврів - все і навіть трішки більше на презентації курсу “Власне Бароко” 15 вересня о 14.00 в Центрі комунікацій.
Вишивка - це код, що передає нам історичний досвід, священні знання, психологічні техніки та традиції. Разом з Надією Копаницею, фасилітаторкою, бізнес - тренеркою, психологінею, засновницею “Школи технологій залучення” та виконавчою директоркою WHITE RIBBON UKRAINE, відкриємо та досліджуємо психологічні техніки і впливи, що формує навичка вишивання.
Про мистецтво носити вишиті речі та створення власного автентичного гардеробу розповість почесна гостя презентації курсу Наталія Рудюк, українська театральна художниця з костюмів, сценограф, Заслужена діячка мистецтв України, лауреатка Національної премії імені Тараса Шевченка та володарка театральної премії “Київська Пектораль”.




Коли: 15 вересня о 14.00 

Де: Vcenti HUB, вул. Володимирська 51-Б


Записатись на курс “Власне бароко” https://forms.gle/knH6snKbW3pJQS5X9

Коментарі

Популярні публікації