Історія одного бренду. MARUNA



Бренд Maruna, орієнтований на створення сучасного одягу з ручним вишиттям і популяризацію українського у світі. Майстри бренду поєднують сучасне з минулим, продовжуючи традицію вишивання і збагачуючи культурно-вишивальну спадщину України.



 Колекції одягу, оздоблені візерунками з давніх сорочок різних регіонів України, зокрема Львівщини, Прикарпаття,  Буковини, Полтавщини і Поділля. Майстри  вишивають на одязі взори з вишивки козацької старшини, роблять мережки, вирізування, крутять верхоплути, гафтують на оксамиті, шовку та маркізеті. 
 Широко використовують і "відвишивують" на сучасний льон та кашемір візерунки з бабусиної скрині дизайнера Марії Шамедько, де збереглись елементи вишиття давніх сорочок. 


"Зберігаємо і примножуємо. Творимо нове і красиве на славу вільної і стильної України 🇺🇦" - ділиться засновниця та дизайнерка бренду Марія Шамедько.

Нещодавно, майстри бренду Maruna by Maria на чолі з дизайнеркою Марією Шамедько створили вишиванку для Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.



"Для найкрутішого воїна, генерала, отамана сучасної України Валерія Залужного. Дякуємо за мирне небо та можливість працювати... Здоров'я вам, Генерале! Нехай ця вишиванка стане справжнім оберегом! Носіть у радість!" - зазначається на сторінках MARUNA by MARIA в соцмережах.
Зі слів Марії Шамедько, в основі  цієї сорочки – візерунок з давньої вишиванки її прадіда із Львівської області. Майстрині відтворили старовинні зразки національного одягу на сучасних тканинах та в сучасній інтерпретації.
Представники бренду були дуже горді поповнити гардероб Валерія Залужного своєю вишиванкою.

Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації