MBFWxUFW: показ BOBKOVA на MBFW Berlin

  

     Український бренд BOBKOVA 6 вересня представив колекцію KYIV CHESTNUT SS23 на Mercedes-Benz Fashion Week Berlin, за підтримки Ініціативи Support Ukrainian Fashion від Ukrainian Fashion Week. Показ BOBKOVA став четвертою подією UFW International Season SS23.



Пронизана роздумами про вольові та хоробрі серця українців, нова колекція BOBKOVA розповідає про свободу у широкому сенсі. Це свобода самоідентичності, яка досліджується дизайнером в перекладених на сучасну мову українських традиціях. Це звільнення від гендерних умовностей, коли гардероб стає гральним майданчиком для експериментів поза стереотипами про жіноче та чоловіче. Це емансипація власної чуттєвості, коли широкі брюки можуть нести такий же сильний еротичний посил, що й напівпрозора сукня. 










Квітучі каштани на Хрещатику – ключовий візуальний образ для української дизайнерки, яка присвятила свою палітру кольорів квітковому символу Києва. Відтінки вершково-білого, масляно-жовтого, блідо-рожевого на тлі горіхового, обпеченої глини та смарагдового передають ідею відродження рідної землі, тоді як металеві тони хрусткого срібла метафорично говорять про загартовану сталь українського духу. 

Представивши свою першу колекцію в далекому 1998 році, Крістіна Бобкова повертає стилістичні хіти епохи ранніх 2000-х в колекцію весна-літо 23. Це утилітарна спідниця з низькою посадкою на кнопках та широкі брюки на регульованих резинках в комплекті з еластичними боді по фігурі, сукні-пачки з низькою талією та верхом-бюстьє, довгі напівпрозорі прозорі трикотажні сукн – знакові для BOBKOVA і присутні у всіх колекціях протягом десятиріч. 

Основою колекції є фірмовий архітектурний мінімалізм Бобкової, натхненний строгим кроєм у японській традиції. Сарторіальні костюми з брюками або спідницею та сорочки оверсайз у спокійних відтінках стають базою колекцій Бобкової із сезону в сезон. Вони не мають гендерних ознак, і їх можуть носити як чоловіки, так і жінки. Для дизайнера такі предмети являють собою ідеал повсякденного одягу. Яскравий приклад – об’ємне плаття-пончо, зручне, рафіноване і багатофункціональне. Його можна носити як сукню, жакет або накидку для відпочинку. Цього сезону ключові речі добровільно «незавершені» та демонструють відкриті шви, строчки та розрізи, підкреслюючи ручну роботу київської студії бренду.


















Дизайнер студіює традиційні українські ремесла, щоб запропонувати змістовні аксесуари. Для цієї колекції вона відродила старовинні техніки створення декоративних намистин шляхом їх випікання в печах на Тернопільщині. Намистини, прикрашені наївними мотивами, використовувалися в шовкових і бавовняних текстильних поясах ручної роботи та в сережках. Козацькі черевики-сліпери також натхнені національним костюмом та зроблені вручну в Україні.

Цього сезону Bobkova розпочинає важливу співпрацю з Chris Bader, еко-свідомим брендом сумок з Південної Німеччини. Маючи 150-річний досвід роботи зі шкірою у якості дубильників, родина Бадер привнесла свою експертизу і концепцію локального sustainable-виробництва у нову лінію повсякденних сумок Chris Bader x BOBKOVA. 

У 2022 році бренд розширює міжнародні контакти та виходить на нові ринки, щоб мати можливість зберегти команду, підтримувати національну економіку і допомагати Україні йти до перемоги. Колекція SS23 представляється у Берліні на подіумі Mercedes-Benz Fashion Week за підтримки Ukrainian Fashion Week, а також у рамках тижнів моди Підтримка Ukrainian Fashion Week – спільні зусилля Департаменту економіки, енергетики й державних підприємств, Mercedes-Benz Fashion Week, DER BERLINER SALON, Estethica (раніше Fashion Open Studio), Fashion Council Germany, Neo.Fashion і 202030 – The Berlin Fashion Summit, які колективно висловлюють своє співчуття та солідарність з Україною.

Фото: MBFWxUFW Show Bobkova at MBFW Berlin. Sebastian Reuter/Getty for Nowadays


Команда:

Дизайнер: Крістіна Бобкова

Стиль: Веніамін Брикалін

3D-митець: Дар’я Антипенко

PR: Kvitka Agency 

Коментарі

Популярні публікації