Фіналісти конкурсу "ПОГЛЯД у майбутнє" на Neo.Fashion. 2022

 


Фіналісти Всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів одягу «ПОГЛЯД у майбутнє» 8 вересня представили колекції на Neo.Fashion.2022 у рамках Berlin Fashion Week.


«Ми сповнені солідарності та щасливі, що можемо надати українським дизайнерам платформу в їхній нинішній ситуації. Вся команда Neo.Fashion. висловлює свою солідарність з українським народом», – Єнс Зандер, засновник та СЕО Neo.Fashion.

6–8 вересня Neo.Fashion. відбувся вшосте в рамках Berlin Fashion Week.  Нова локація, Neo.Fashion. 2022 – Reinbeckhallen у Berlin-Oberschöneweide.  Цьогоріч було запроваджено новий формат “Aspiring Designers”. Таким чином, Neo.Fashion. продовжує розвиватися та пропонує молодим дизайнерам унікальну платформу для просування молодих талантів у Німеччині.

У рамках співпраці Neo.Fashion та Ukrainian Fashion Week шість учасників та переможців Всеукраїнського конкурсу «ПОГЛЯД у майбутнє» показали свої колекції у колективному показі. Це стало п’ятою подією UFW International Season SS23.

Наталія Довганич, колекція “Timeless silhouette” Дизайнерка надихалася східним стилем в одязі. Наталія Довганич подає вуличний одяг у новому стандарті краси – спираючись на майстерність дизайну у футуристичному та естетичному виконанні. У колекції продемонстровано тектонічні зміни стандартів чоловічого образу. Це одяг поза часом та гендером.





Лілія Олійник, колекція “Genderless”
При створенні колекції дизайнерка надихалася шкільною формою гімназисток 19-го століття  та атмосферою танцю Vogue. Головний меседж колекції Genderless – одяг створено для комфорту та самовираження і не може уособлювати гендер та людські якості.




Анна Кузьменко, колекція “Caprichos”
Натхненням колекції стала всесвітньо відома серія офортів "Caprichos"  іспанського художника Франсіско-Хосе де Гої. Художник зобразив не лише  похмурі реалії  Іспанії 18-го століття – епідемії, інквізицію, соціальну нерівність – але також висміяв пороки своїх сучасників. Дизайнерка проводить аналогію між сучасною ситуацією у світі та епохою художника – циклічність історії та універсальність людського досвіду.



Ольга Задибчук, колекція “Iris Iridaceae”
Натхнення колекції ‒ квітка ірису, а також sustainable fashion. Дизайнерка прагне у символі квітки втілити боротьбу віри, надії, любові; передати як крізь боротьбу і добро проростає краса.



Ольга Гонтар, колекція “Eruption” Колекція присвячена психологічній спробі знайти баланс поміж зануренням у внутрішній світ та прагненням душі до свята: меланхолія та яскрава емоція ‒ поруч. Візуальні й тактильні референси взято з природних фактур, адже «виверження» ‒ смислова паралель між психічними і природними процесами. Колекція має апсайклінгові елементи, виконані у техніці ткацтва.




Moral Standards, колекція “rvl 2”
(історія)
Ми починаємо бачити важливий показник проєкції. Ті предмети в навколишньому середовищі, які мають сильний вплив на нас, зазвичай, і є нашими власними проєкціями. Предмети, які нас турбують, засмучують, відштовхують або навпаки приваблюють, примушують, одержимі — зазвичай це відображення нашої тіні.



Фото: Gerome Defance @defrance.images (catwalk), Robert Schlesinger @robertschlesinger (backstage)

Коментарі

Популярні публікації