Шити шовком: інтенсив Катерини Рапай

 


Гладдю створені найдорожчі вишиті шедеври світу, що експонуються в музеї Прадо.  Це одна із найпопулярніших технік вишивки: картини, панно, предмети інтер’єру та портрети - декороване гладдю стає безцінним.


Восьмого жовтня о 13.00 на інтенсиві "Тонова гладь шовком" від художниці Катерини Рапай детально розповідаємо як опанувати техніку тонової гладі.
Як вийти за рамки схем та створювати вишиті шедеври, реалізовувати на полотні власний світ без обмежень та схем. Інтенсив Катерини Рапай навчить вас:
⭐️ обирати матеріал та нитки;
⭐️ опанувати техніки виконання гладі;
⭐️ засвоїти покрову інструкцію із виконання тонової гладі шовком.

На інтенсиві ви зможете виконати вишивку в техніці тонової гладі за авторським малюнком Катерини. Ми вже приготували малюнок та нанесли його на тканину, тож з вас натхнення та нитки і зустрічаємось о 13.00.

Де: Вишитий Затишок, вул.Срібнокільська 12


Інтенсив безкоштовний
Реєстрація тут https://forms.gle/5KXkjNphFeMd2q4V9

Про авторку інтенсиву: Катерина Рапай, художник, авторка костюмів балетних, оперних, драматичних постановок Національної опери та багатьох театрів і сценічних майданчиків України і світу. Понад тридцять років займається дослідженням та відновленням історичних технік та традицій ручної вишивки. Учасниця міжнародних фестивалів традиційних мистецтв та виставок в Сполученому королівстві Великої Британії і Північної Ірландії, Французькій Республіці, Японській Державі, а також Федеративній Республіці Німеччині. Роботи мисткині зберігаються приватних колекція істориків моди в Парижі, США, Японії, Люксембургу та родині Ротшильдів. Як експерт та дослідник реалізувала проєкт з відновлення та реставрації історичних вишивок для Петропавлівської фортеці, Ермітажу, Петергофу.  Роботи Катерини визнані експертами Victoria and Albert Museum, Bristol Museum and Art Gallery. 

Досліджує творчість українських митців, написала дві книги: “Коло Якутовичів”, “Подвійна експозиція”.


Коментарі

Популярні публікації