Бачити майбутнє: в Києві відкрито виставку ноосферно – космічного мистецтва

В галерейному просторі Vakulenko Art Consulting відкрито виставку українського художника, засновника ноосферно- космічного авангарду Олександра Клименка.


Це проект-мрія про формування привабливого образу майбутнього нашої країни, про створення та вдосконалення через мистецтво цікавої та привабливої цивілізаційної пропозиції України світу. Саме ідея щасливого та прекрасного ноосферно-космічного майбутнього людства є справжньою споконвічною мрією нашого народу. Українські мислителі, художники та поети, серед них Григорій Сковорода, Володимир Вернадський, Казимир Малевич, Микола Холодний, Олесь Бердник – будували власні світоглядні моделі, створюючи українську сторінку в світовому доробку ноосферно-космічного майбутнього людства.



Якою буде доля землі, яким буде наше майбутнє – роботи Олександра Клименка – це альтиметр, за допомогою якого кожному нагадають про велич духу, невмирущості ідеї творення та перемоги сонячного мистецтва на противагу злому генію.
«Під час війни, тяжких випробувань для нашої країни та людства, ноосферо-космічне мистецтво веде вперед, нагадує про те, що важливо залишатися людьми у високому значенні цього слова, зображає чудове та щасливе майбутнє. Ноосферно-космічне мистецтво свідомо створене таким чином, що активує творчу енергію суспільства та кожного конкретного глядача, надає імпульс до
самовдосконалення, до ноосферо-космічного прозріння та розвитку, дарує радість та відчуття святабуття» - так характеризує виставку та власний авторський жанр художник Олександр Клименко.

Виставка художника Олександра Клименка нагадує, що першим в світі теорію ноосфери розробив саме українець Володимир Вернадський. Його учень академік Микола Холодний продовжив справу вчителя та першим закликав світову спільноту до розуміння власної антропокосмічної природи, що докорінно змінює свідомість людей та сценарій розвитку цивілізації. Коло ноосферно- космічних ідей та вчень здатне об’єднати весь світ, особливо в часи реальної загрози знищення.
Як зазначає автор, людство має негайно припинити ворожнечу, війни та об’єднати зусилля кращих вчених світу заради спасіння та щасливого майбутнього. На цьому шляху особлива відповідальність покладається на мистецтво та культуру, які завжди будуть провідником зрушень та прогресивних перетворень. Саме таким засобом формування духовності, етичної суспільної думки є новітнє ноосферо-космічне мистецтво. Водночас воно є інструментом розвиваючого впливу на свідомість та носієм просвітницьких істин та уявлень, що прикрашають та покращують життя. Ноосферно-космічне мистецтво майбутнього є новою, такою, що відповідає викликам нашого особливого часу візуалізацією, мистецьким втіленням ідей українських та світових філософів та вчених про щасливе майбутнє людства.
Вхід безкоштовний
Де: вул. Костельна, 8, галерейний простір Vakulenko Art Consulting, 11-00 до 19-00. Вихідні понеділок та вівторок.

Коментарі

Популярні публікації