Катерина Чайковська: психологічна допомога під час війни



Катерина Чайковська (Україна, Київ) – практикуючий лікар-психіатр, нарколог, засновник та керівник Медичного центру «Санрайз», досвід роботи більше 14 років.


Освіта:
НМУ ім. О. О. Богомольця (2009р.), спеціалізація за фахом «Психіатрія»
Спеціалізація з Наркології - НМАПО ім. П. Л. Шупіка (2020р.)
Управління закладом охорони здоров’я - НМАПО ім. П. Л. Шупіка (2016р.)

В умовах повномасштабного вторгнення, працюючи як психіатр-волонтер, зіткнулась із величезною кількістю запитів не тільки від людей із наявними розладами психіки та поведінки, а і від попередньо здорових українців, які так чи інакше постраждали від бойових дій. На фоні низької поінформованості населення щодо сфери психічного здоров’я та значної стигматизації цієї сфери на теренах пострадянського простору, потреба була не тільки у медичних, а і в психоедукаційних консультаціях. Так з’явилась ідея проєкту Спокій («Психічне здоров’я учасників підрозділів Територіальної оборони та членів їх сімей перед лицем неспровокованої російської агресії в Україні»), який став можливим за підтримки Відділу Преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Детальніше про проєкт можна дізнатись за посиланням spokiy.org


В рамках проєкту Катерина Чайковська, разом із групою колег, розробила психоедукаційну брошуру з рекомендаціями щодо само- та взаємодопомоги при зіткненні із травматичними подіями та розладами, пов’язаними зі стресом. І, хоча, брошура адресована учасникам підрозділів ТрО та членам їх родин, вона була зустрінута активним відгуком серед психологів, соціальних працівників та волонтерів, які працюють з широкими верствами населення, а також серед військових і цивільних українців, які зазнали негативного впливу війни на здоров’я і психічне благополуччя. Ознайомитись із брошурою та завантажити її безкоштовно можна на сторінці проєкту.


Наразі Катерина Чайковська продовжує надавати медичні та психоедукаційні консультації, а також веде сторінку @psychiatry4you в Instagram, де піднімає питання психічного здоров’я, профілактики та психоедукації.
Якщо Вам чи Вашим близьким потрібна допомога, звертайтесь до спеціаліста за номером +380671350880 (Viber, WattsApp, Telegram)

Коментарі

Популярні публікації