Золотий хіт 90-х зазвучав по-новому.

 Співак Андрій Кравченко запрем’єрив пісню “Час рікою пливе” та стильне відео до неї

“Час рікою пливе” - абсолютний хіт 90-х, якому цьогоріч виповнюється 30 років. Свого часу його заспівав Микола Гнатюк. Мільйони людей полюбили цю пісню. Та й сьогодні вона не втрачає актуальності. Композицію виконують артисти не тільки в Україні, а й за кордоном, звучить вона на родинних святах та під час дружніх посиденьок. 

“Я ще з дитинства пам'ятаю, як у нас вдома співали “Час рікою пливе”. Вона дуже мелодійна та сповнена глибокої життєвої мудрості: що час невблаганний і можна втратити все, не зрозумівши, як так сталося. Тому якщо твоє серце обрало любов, то не ігноруй його поклик. Особливо зараз, під час війни, коли життя та почуття на вагу золота”, - розповідає Андрій Кравченко.

Узагалі історія створення оригінальної композиції “Час рікою пливе” досить цікава. Багато хто й досі вважає пісню народною. Але авторство належить одночасно двом українським класикам української літератури – Богдану Лепкому та Іванові Франку. У версії хіта від Андрія Кравченка текст пісні та мелодію дещо змінено. На такий експеримент виконавець наважився навмисно: 

“Я хотів осучаснити пісню і подарувати їй нове дихання. В оригінальному  тексті назбирається до семи куплетів. Я обрав найактуальніші з них на сьогодні, а ще інтерпретував приспів. Основа “золотого хіта” - збережена. Композиція здобула нове життя і сподобається різним поколінням”,-  наголошує артист. 

Над новим звучанням “Час рікою пливе” працював аранжувальник Вадим Лисиця, який створював пісні для Олі Полякової, Наталі Могилевської та Мішель Андраде. Над лаконічним та стильним відео до пісні працювала команда режисера Олексія Міхалевського. 

Трек на музичних платформах: https://bfan.link/chas-rikoyu-plive 

 

Коментарі

Популярні публікації