«Майстри різдвяних чудес»: акторська школа «Фенікс» разом з театром на Михайлівській вітали дітей з Маріуполя.


26 грудня в Театрі на Михайлівській відбулася благодійна новорічна акція з метою підтримки 50-ти дітей-переселенців з Маріуполя, організована засновником соціальної акторської школи «Фенікс» Олександром Єгоровим.


Актори театру на Михайлівській за участі актора соціальної акторської школи «Фенікс» Валерія Мелашенко подарували дітям-маріупольцям інтерактивну різдвяну виставу «Майстри різдвяних чудес».






Діти та їх батьки знову посміхались та мали можливість поринути в різдвяну історію з героями вистави, прикрасити ялинки, поділитися своїми переживаннями та поспілкуватись із Сантою.


Наприкінці вистави актори разом зі студентами акторської школи «Фенікс» привітали діток з Різдвом та передали подарунки від партнерів благодійної акції: мережі кінотеатрів «Планета Кіно», кондитерської компанії «KONTI», мережі АЗК AVANTAGE7, БФ Бориса Колеснікова.






«Наш Центр мистецтв "Новий український театр", який цього року відсвяткував свій 25 річний ювілей, давно і системно займається благодійністю. Особливу увагу ми завжди приділяємо дітям. На кожну виставу Театру для всієї родини "Сонечко" ми виділяємо місця для соціально незахищених груп. Після відновлення роботи наших театрів під час війни, така діяльність набула іншого змісту й наповнення. Наразі це не тільки допомога в організації дозвілля, а ще й справжня арттерапія. Ми сподіваємось, що наша вистава змогла стати терапією для діток з Маріуполя і подарувала їм справжній різдвяний настрій та віру, які так нам всім необхідні у ці тяжкі часи» — розповідає засновник Центру мистецтв “Новий український театр” Віталій Кіно.




Казка «Майстри різдвяних чудес» спрямована на те, щоб кожен відчув атмосферу різдвяного дива, а головне повірив у те, що на дива спроможний кожен з нас. Тільки ми вирішуємо чи бути диву у нашому житті чи ні. Тож, це важливе нагадування як для дітей, так і дорослих.


«Благодійна різдвяна акція «Маріуполь» — це найменше, що ми можемо зробити для діток та сімей Маріуполя. Місто майже знищено ворогом, але не знищена наша віра в ЗСУ, любов до рідної країни та єдність українського народу. Ворог намагався вкрасти не тільки наші землі, але і дитинство українських дітей. Ми ж дуже хочемо його відродити, щоб ці діти мали добрі та світлі спогади з маленьких років. Соціалізація цих дітей через культуру — це кращий спосіб для того, щоб повернути їм щасливі миті дитинства», — ділиться засновник соціальної акторської школи “Фенікс” Олександр Єгоров.



Також в цей день, благодійники відвідали центр підтримки «ЯМаріуполь.Київ» де поспілкувалися з дітками-переселенцями та привітали їх чудовими різдвяними подарунками. «ЯМаріуполь» – це мережа центрів підтримки маріупольських переселенців по всій Україні. Мета – підтримати людей, які пережили жахи блокади та окупацію Маріуполя. Тут надають комплексну підтримку та допомагають вимушеним переселенцям адаптуватися до нових умов життя.


А завершилася благодійна акція «Маріуполь» адресним вітанням тих діток, які не мали можливості доїхати на виставу у Театр на Михайлівській.




До організації акції доєднались: Театр на Михайлівській та центр підтримки «ЯМаріуполь.Київ».

Фото_ Андрій Поддубняк

Коментарі

Популярні публікації