MEGOGO MUSIC AWARDS 2023: оголошені імена переможців

 13 грудня в Києві на концертному майданчику Bel Etage Music Hall відбулася церемонія нагородження переможців у 14-ти номінаціях від музичної премії MEGOGO MUSIC AWARDS медіасервісу MEGOGO. Премія заснована у розпал повномасштабного вторгнення з метою популяризації сучасної української музики, пошуку нових імен, а також відзнаки творчих успіхів артистів.

На подію завітали Ярослава Гресь, Євген Клопотенко, Марк Куцевалов, Михайло Ясинський, Ірина Горова та багато молодих українських артистів. 

Ведучими вечора стали комік Влад Свідерський (він же – Лефльор) та Global Chief Marketing Officer MEGOGO Валерія Толочина

В MEGOGO підкреслили, що метою премії є відзначення та визнання творчих досягнень українських артистів, а також побудова діалогу та співпраці в музичній спільноті. 

Переможців цього року визначали за результатами голосування експертного журі (50%) та глядачів (50%). Нагороди здобули: 












«Поп-артист року» – VOLODYMYR DANTES 

«Нова хвиля попмузики» – YAKTAK 

«Альтернативний/інді-артист року» – Паліндром

«Альтернативна/інді-артистка року» – Lely45

«Нова хвиля альтернативної/інді-музики» – Структура Щастя

«Хіп-хоп артист року» – OTOY

«Нова хвиля хіп-хопу» – Santorin

«Кліп року» – LATEXFAUNA «MASANDRA» та СТАСІК «Герої вмирають» 

«Альбом року» – ONUKA «ROOM» 

«Мініальбом року» – KOLA «Музичний щоденник. Частина 1»

«Колаба року» – Злата Огнєвіч & SHUMEI «Буревіями»

«Етнофольк-артистка року» – Юля Юріна (програма «Ґвара»)

Переможцем у спеціальній номінації «Креативний музичний збір» від MEGOGO LIVE став комік та волонтер Вася Байдак з відео «Просто скинь донат». «Креативний музичний збір» — це новий формат, який в умовах широкомасштабної війни дає можливість залучати мільйони гривень задля допомоги ЗСУ. Восени 2022 року кліп Байдака на оригінальний трек Bill Withers – Just The Two Of Us був настільний популярним, що не лише зібрав 500 000 грн на портативний антидрон за три години, а й задав тренд на подібні формати. Почесні нагороди отримали всі номінанти категорії, а Байдак у межах своєї волонтерської діяльності — донат на ЗСУ в розмірі 200 тисяч гривень від офіційного партнера премії, міжнародного готельного оператора Ribas Hotels Group.


Нагороду у номінації «Музика вільної країни» забрав Sasha Boole – Тримаєм Посадку. В цю категорію артисти подавали свої пісні самостійно. Переможця обирали з понад 80 претендентів у лонглісті та 30 – у шортлісті. 

Спецвідзнаки «Музика нашої єдності» від каналу MEGOGO LIVE одержали три проєкти, присвячені єдності та неподільності України:

«Хоробрі міста», Ukraїner – серія коротких відеороликів про українські міста, що перебувають під тимчасовою російською окупацією та героїчно чинять опір 

«Як звучить Світ. Україна», Євген Філатов – мініальбом зі звуками українських міст 

та альбом QIRIM від Jamala, який веде слухача стежками українського Криму

Офіційний партнер премії, мережа готелів Ribas Hotels Group, нагородила спеціальним подарунками всіх переможців у категоріях «Нова хвиля». Артисти отримали відпочинок в мережі готелів на двох протягом 5-ти діб. Крім того, Структура Щастя, Santorin та YAKTAK заручились підтримкою зіркових менторів – MONATIK, ТНМК і Саша Чемеров. Досвідчені артисти запропонували переможцям творчу співпрацю: запис фіта, спільну роботу на студії, допомогу в написанні пісні або виступ на концерті ментора. 

Програму вечора доповнили виступи DANTES, Jerry Heil, Molodi & Michelle Andrade, Марія Квітка, Кажанна, Саша Чемеров & Міша Правильний, Phil It, YARIMA & GunnaChorna, OTOY. 

Інклюзивність заходу для гостей з порушенням слуху забезпечила соціальна ініціатива MEGOGO «Дивись як Чутно» з перекладом жестовою мовою.

У онлайн-голосуванні взяли участь майже 55 тисяч шанувальників української музики. Нагадаємо, воно проходило з 8-го по 30-те листопада. З таблицею голосів від журі та глядачів можна ознайомитись на сторінці каналу MEGOGO LIVE в Instagram. 

Інформаційні партнери премії: простір для пізнання сучасної української музики без форматів та обмежень Bezodnya Music; онлайн-медіа про українську музику Слухач.UA; портал про світське життя, подорожі та моду JetSetter; жіночий журнал про моду, зірок та красу Marie Claire та медіа про столицю Наш Київ.

Про MEGOGO

MEGOGO — міжнародний медіасервіс, заснований у 2011 році в Києві. Є лідером серед OTT-платформ в Україні, працює у країнах Східної Європи, Центральної Азії та Південного Кавказу, а також значна частина каталогу доступна в усьому світі. Медіатека MEGOGO налічує десятки тисяч одиниць контенту: телеканали з інтерактивними функціями; фільми, серіали, мультфільми та ігри; освітній та блогерський контент; аудіокниги, подкасти та радіо. Також медіасервіс ексклюзивно транслює спортивні події: Лігу Чемпіонів, Лігу Європи та Лігу Конференцій УЄФА, топові національні футбольні чемпіонати, бокс від K2 і Top Rank та багато інших, організовуючи виробництво згідно з вимогами правовласників.

У 2018-му році MEGOGO створив музично-розважальний канал MEGOGO LIVE. Головна мета проєкту — підтримка сучасної української музики та популяризація молодих артистів. Канал цілодобово транслює кліпи українських виконавців та створює власні шоу, гостями яких стають як популярні зірки та блогери, так і нові імена в українському шоубізі. Крім того, для популяризації української музики, у 2022 році канал створив музичну премію MEGOGO MUSIC AWARDS.


Коментарі

Популярні публікації