Юлія Ігнатченко відвідала Paris Fashion Week та розповіла про модні тенденції

 

Юлія Ігнатченко - українська акторка, модель, ведуча та телеведуча взяла участь у тижні моди в Парижі. Разом із телеканалом Fashion Star TV про моду та зірок в ролі телеведучої, а також взяла участь як модель у показах колекцій відомих дизайнерів.  

Європейські тижні моди - це завжди події найвищого рівня в fashion-індустрії. Тиждень моди в Парижі є одним із найпрестижніших і хвилюючих подій в індустрії моди. Багато людей мріють про можливість відвідати цей тиждень, оскільки це є не лише показами модних колекцій, але й місцем, де можна зустріти селебріті, модних дизайнерів, стилістів та інших впливових особистостей у світі моди. 

“Для багатьох людей відвідування Тижня моди в Парижі стає символом досягнення успіху в індустрії моди, але для мене - це просто можливість поринути в унікальну атмосферу творчості та стилю. Саме тому тиждень моди в Парижі залишається однією з найпривабливіших і найбажаніших подій для багатьох людей у всьому світі”, - ділиться Юлія враженнями від однієї із найвідоміших події європейської моди. 

Дизайнери, моделі, стилісти, журналісти, фотографи та інші професіонали модної індустрії запрошуються на події і беруть активну участь у заходах, пов'язаних з Тижнем моди. Також велику роль відіграють зв'язки та стосунки: всі, хто має відношення до дизайнерів, брендів, агентствами та іншими учасниками індустрії, можуть отримати запрошення на покази чи інші події у рамках Тижня моди в Парижі.  

“Я і команда Fashion Star TV отримали акредитацію на заходи Тижня моди і мали змогу відвідати багато показів та поспілкуватися з дизайнерами та гостями, отримавши неоціненний досвід”, - говоріть Юлія.

Найбільш вражаючим для телеведучої і моделі стали саме покази колекцій провідних дизайнерів світу, завдяки якості та вражаючому виконанню: “Мені дуже сподобалися нові талановиті дизайнери та бренди, які вражають та захоплюють своїм талантом. Не менш цікавим було для мене і безпосереднє знайомство з ними. Під час інтерв'ю вони ще більше змогли розповісти про історію свого бренду, чим надихалися під час створення колекції. Під час спілкування я була ще під більшим враженням, оскільки ідея та зміст, закладений у колекцію були настільки глибокими та суттєвими, що це залишило в мені дуже сильні емоції”.

Юлія постійно слідкує за тенденціями європейської моди. Французька мода завжди була законодавцем багатьох світових тенденцій. На думку Юлії, європейська мода, особливо яка була представлена на Тижні моди в Парижі, часто відбиває суміш традиційних елементів з інноваційними ідеями. 

Ось кілька ключових тенденцій, які модель та телеведуча відмітила на подіумах у Парижі:

- еклектика стилів: багато дизайнерів представляли колекції, які поєднують різні стилі та епохи, наприклад, комбінування класичних елементів із сучасними акцентами чи впливу різних культур.

- стійка мода: за останні роки в модній індустрії спостерігається збільшений інтерес до стійких матеріалів та виробництва. Багато дизайнерів у Парижі підкреслюють свою турботу про довкілля, представляючи екологічно відповідальні колекції.

- сміливі кольори і принти: яскраві та насичені кольори, а також сміливі графічні принти часто зустрічаються в колекціях європейських дизайнерів. Це може бути виражено як у окремих елементах одягу, та і у цілому образі.

- експеримент з формами та текстурами: багато дизайнерів у Парижі грають з нестандартними формами та текстурами, створюючи цікаві силуети та об'ємні деталі, при використанні різних матеріалів, таких як хутро, пір'я, метал та інші.

- романтичні та жіночі елементи: незважаючи на експерименти з формами та текстурами, романтичні та жіночі деталі часто залишаються в центрі уваги багатьох колекцій у Парижі. Це може бути виражено в м'яких та приголомшливих тканинах, декоративних елементах та витончених силуетах.

“Особливо я хочу відмітити модернізацію класики. Деякі дизайнери оновлюють класичні елементи одягу, надаючи їм сучасного вигляду. Це було представлено, як переосмислення традиційних костюмів у більш сучасні”, - говоріть Юлія.

Проте, на думку Юлії Ігнатченко, ці тенденції є лише кількома спільними напрямками, які були неї помічені в європейській моді, що представлена на Тижні моди в Парижі. Але разом з тим, вневнена Юлія, кожен дизайнер має свій власний стиль та бачення, тому Париж завжди славиться різноманітністю ідей.

“Дуже помітно те, що українська мода була представлена в Парижі на події. Серед українських дизайнерів, свої колекції представили LITKOVSKA, AKEL, СELEBRITY ROOM, BY VEL та ELSA FAIRY DRESSES”, - зазначає Юлія. 


Натхненна чистою мудрістю гір та оновлювальною силою води, дизайнерка Лілія Літковська презентувала нову колекцію UNDERWATER, що досліджує ідею моди та творчості як білого листа, що стає основою для подальшого переродження. У знаковому стилі LITKOVSKA бренд представив низку класичних дизайнів – деконструйованих піджаків з чоловічого плеча та брюк – поруч із елегантними, силуетними сукнями. Лейтмотивом і особливою деталлю колекції стали принти із зображенням риб, що прикрасили топи та сорочки. В народній традиції багатьох народів світу, включно з українцями, риба символізує переродження та очищення, життя, що завжди починається з води. Сон, у якому людина ловить рибу, віщує народження нового – дитини, ідей, сил чи здібностей. Колекція також включає кілька образів із шарфами, що закручені на грудях, мов коло, символізуючи нелінійність часу – безкінечний цикл змін і перевтілень, що переживає не тільки світ, а й кожен з нас.

Бренд AKEL представив колекцію The Triumph, яка покликана надихнути на збереження надії та віри, навіть у найтемніших моментах життя, прагнути подолання викликів на шляху до нашої перемоги. В колекції була представлена елегантна лінійка образів із золотими акцентними воланами, які надають образам вишуканості та жіночності. Білий колір пов’язують з ідеєю світла, що завжди перемагає темряву, а також він асоціюється з новим початком і відродженням, водночас з порожнечею, що відображено відсутністю кольорів. Золотий колір багатогранний, символізує успіх та перемогу, асоціюється з розкішшю та тріумфом. Поєднання вишуканості білого кольору із блиском золота створює розкішний образ, який ідеально підходить для святкування перемоги України.

CELEBRITY ROOM представив колекцію вечірніх суконь, натхненну світом знаменитостей та їх неповторними образами, призначена для створення ідеального образу для виходу в світ. У колекції Hollywood були представлені чудові вечірні сукні, виготовлені з вишуканих тканин і прикрашені кристалами, які підкреслюють жіночність та грацію. Кожен образ Celebrity Room покликаний втілити розкіш та елегантність, надаючи можливість відчути себе справжньою зіркою та заслужити захоплені погляди у самому серці Парижа.

Бренд BY VEL представив колекцію, яка створено з великоï мрiï маленької дівчинки. Головною ідеєю бренду залишається - та сама маленька дівчинка, яка живе в нас у будь-якому віці, яка хоче уваги, хоче бути вільною, вона смілива, вона норовлива, вона надихає, у ній - кожна може впізнати себе. Незвичайні аксесуари, багато ручної роботи, сукні оверсайз та піджаки, що доходять до підлоги за допомогою легкої сітки – все це королівська історія бренду. В одязі BY VEL ви можете перевтілюватися у будь-кого, але при цьому - залишатися самим собою, собою унікальним.

ELSA FAIRY DRESSES представила колекцію дитячих суконь Lavander Mystery, як втілення розкоші, вишуканості та витонченості у світі моди. Кожна сукня цієї колекції - це витвір мистецтва, створений з любов'ю та спеціально для маленьких принцес. Натхненна елегантністю та вишуканістю Haute Couture у колекції представлені сукні з вишуканими лініями та пропорціями, які надають маленьким принцесам величність та грацію.

Коментарі

Популярні публікації