Відкриття ресторану автентичної турецької кухні The Turkish Grill.


Нещодавно у столиці відкрився ресторан автентичної турецької кухні The Turkish Grill. Офіційне відкриття було присвячене турецькій кухні, традиціям і культурі.


Знайомство з цією чудовою культурою розпочалося з запрошенням на відкриття, котре отримали гості та гастрономічні критики напередодні. Шматочки ніжного рахат-лукуму на “подушці” з сіна надавали загадковості і солодкого присмаку майбутній події.



Ресторан відкрили троє турків Мурат, Аджар і Еркан, котрі хочуть показати киянам справжню турецьку кухню, а також трохи турецької культури. Ресторан розмістився за адресою Басейна 19 - зручне розташування у центрі міста. Він невеликий, але затишний.


Рецепти для меню взяті у дідуся шеф-кухаря та по сумісництву співвласника Еркана. В меню, звісно, переважають мясні страви, а серед видів мяса домінує баранина. Серед незвичних для наших широт був представлений салат “Гавурдагі”, в якому помідори, петрушка, цибуля та волоський горіх під гранатовим соусом. Також новинкою для українців може здатися “ічлі кюфте” – це яловичий фарш з волоським горіхом, обсмажений у тісті з бургуру.

 

Звісно, в закладі можна спробувати той самий турецький чай у стакані-“тюльпанчику”, ну і запашну турецьку каву. На десерт – традиційна пахлава. У неї помірна солодкість, котра не залишає приторності.
Власне, на відкритті один з власників Turkish Grill Аджар вирішив потішити гостей та зіграв кілька пісень на гітарі і заспівав турецькою, це надало вечору додаткової чарівної атмосфери.


Серед запрошених гостей був почесний Посол Туреччини в Україні  Йонет Джан Тезель. Він зазначив, що це важливий внесок у взаємовідносини між Україною і Туреччиною, тому він з гордістю рекомендує цей заклад як гостям міста, так і корінним киянам.


Однією з розваг вечора стала вікторина з питаннями, котрі стосувались турецької кухні. Як виявилось, присутні були добре освідомлені у цьому питанні та швидко вигравали призи від косметичного бренду Barex та ювелірного бренду Selena.
Тепер кожен може дізнатися більше і наблизитись до Туреччини та її яскравої культури та кухні в центрі Києва. 










Коментарі

Популярні публікації