Нове дегустаційне меню у ресторані "КАНАПА"


Ресторан сучасної української кухні «Канапа» існує вже 6 років. Ідея створити український заклад, який би не працював з рустикальними мотивами, а навпаки, представляв можливості сучасної української кухні була, м’яко кажучи, амбітною. А декому навіть просто видавалася дивною. Але поєднання аутентичних рецептів, безлічі знайдених в експедиціях локальних продуктів та новітніх кулінарних технік спрацювало: спочатку в «Канапу» закохалися туристи, а потім і самі українці стали частіше приходити сюди. Наразі «Канапа» працює з повною посадкою, на вечір сюди обов’язково необхідно бронювати столик, а про сучасну українську гастрономію пишуть світові видання – від Micheline Guide до The Independent.


Засновник _ Дмитро Борисов
В цьому місяці запропонували гостям оновлене меню. В меню лишилися хіти – борщ у капусті, їстівні свічки, паштет з печінки цесарки, чорні вареники, але більшість страв – нові.


      Ось що про це каже шеф-кухар Ярослав Артюх:

В мене було відчуття, що прийшов час оновлюватися – бути мінімалістичними та сучасними. Це меню – виклик для самих себе. Для когось воно може здатися дуже незвичним, але ми певні, що воно відкриває новий рівень презентації можливостей сучасної української гастрономії.
шеф-кухар Ярослав Артюх
  • Ми відмовилися від традиційного поділу меню на рубрики. Тепер ми пропонуємо лише два розділи: закуски та основні страви. Закуски – це можливість спробувати кілька незвичних делікатесних страв та один обід або вечері. Ми хочемо, аби кожен візит до «Канапи» дарував новий естетичний досвід. 

  • Ми повністю оновили дегустаційний сет. Тепер це не просто набір найбільш популярних страв, а цілісна композиція з власною логікою. І ми радіємо від того, що всі гості інтерпретують її по-різному.

  • Ми вивели сезонність та локальність в якості головних цінностей. І це означає, що ми готові оновлювати меню частіше, аби максимально використати можливості сезонних продуктів.



  • З одного боку, ми розширили кількість локальних делікатесів. Наприклад, додали в меню равликів та кав’яр равлика. З іншого боку, ми хочемо показати можливості нібито звичайних на перший погляд продуктів. Наприклад, той самий буряк. В меню є закуска з маринованого буряка з копченим кав’яром, салат з печеного буряка з мусом і ще безліч страв, в яких один і той самих продукт розкривається по-різному.






  • Ми відштовхуємося від традиційних страв і надаємо їм сучасної інтерпретації. Так «заливна риба» перетворюється на рибу в легкому буряковому маринаді, які ми подаємо в желе з цього маринаду. Знайома кава з гарбуза з’являється в меню у вигляді легкого десерту з рисовим мусом та кавовим морозивом. Напівзабуті рецепти по типу «качаної каші» (для її приготування пшоно розтирається з борошном та яйцями, підсушується, а потім вариться у бульйоні) ми також поступово презентуємо у меню ресторану і хочемо зробити їх більш популярними. 

Кожен сезон у ресторані "Канапа" створюють дегустаційні сети, які представляють нове бачення сучасної української гастрономії. Представники закладу мріють про те, щоб через здивування і чуттєву насолоду якомога більше людей в Україні і в світі захоплювалися українською культурою. 


Дегустаційний сет:

Щука/форель/равлик/сир

Повітряні подушечки, начинені вершковим сиром, прикрашені кав’яром

Буряк/сметана/кав’яр

Пряний буряк з червоним кав’яром та сметаною


Устриця/агрус 

Локальна устриця з ферментованим агрусом 


Буряк/Кефір/Горіх/Тархун

Буряк з кефірним соусом та тархуновим маслом


Картопля/Гриби/Сметана

Подвійні вареники з картопляним відваром та пудрою з грибів


Основна страва на вибір:
КЕФАЛЬ / ФЕНХЕЛЬ / СЕЛЕРА

Філе кефалі з томленим фенхелем та селерою


КАЧКА / ЯБЛУКО / ПАСТЕРНАК / НАСІННЯ

Качине філе з маринованим яблуком на пастернаковому пюре


Гарбуз/каша/кава

Гарбузовий мус з кавовим морозивом та мусом з рису

Дегустаційні сети від шефа в ресторані - це відмінна можливість познайомитися ближче з кухнею ресторану, покуштувати страви-візитки, відчути майстерність шефа. Я у захваті від нового дегустаційного меню! Неймовірне поєднання продуктів та смаків, надзвичайна подача блюд, нові враження та відчуття, оригінальні способи приготування. І все це привравлене турботою та любов'ю.




"Канапа" знаходиться в легендарній частині Києва, на Андрієвському узвозі, в збереженій дерев'яній будівлі XIX століття з камінним залом. В інтер'єрі - експозиції живопису, посуд - сучасна авторська кераміка. Є лавка гастрономічних сувенірів, щоб ви могли ділитися смачними враженнями з найдорожчими. Це затишне місце, з неймовірною атмосферою, бездоганним обслуговуванням та дуже цікавою та смачною кухнею у самому серці столиці. 

Адреса: Андріївський узвіз, 19, https://borysov.com.ua/uk/kanapa

Коментарі

Популярні публікації