48 жінок з Маріуполя отримали підтримку власної справи

18 лютого в столичному центрі комунікацій Vcentri HUB відбулася урочиста церемонія вручення сертифікатів випускницям та відзнак тренерам програми “Бізнес-інкубатор для жінок та дівчат-ВПО з тимчасово окупованого Маріуполя». Ця програма була розроблена та реалізована громадською організацією “Біла стрічка” за підтримки Українського жіночого фонду. З грудня до лютого 48 жінок та дівчат - ВПО отримали знання та навички з фінансової грамотності, дізнались як започаткувати в умовах війни власну справу, де шукати та як залучати партнерів, донатерів та інвесторів. Окрема частина проєкту - це навчання технікам саморегуляції та відновлення власного стану, психологічної допомоги близким. В рамках проєкту започатковано майданчик взаємодопомоги “Психологічна майстерня”. Программа бізнес- інкубатора спрямована на розвиток малого бізнесу та підтримки самозайнятості жінок та дівчат з Маріуполя. Тож і напрями навчання авторка та директор програми Надія Копаниця обирала відповідно до запиту. Як побудувати власну бізнес стратегію, створити та просувати власний бренд, перетворити неактуальні речі на трендові, запустити власний сайт, а також цілий спектр практичних порад щодо запуску та розбудови власної справи.


Важливо, що після закінчення навчання за програмою ГО “Біла стрічка” жінки та дівчата отримають підтримку від гостей та спікерів проєкту.

Народна депутатка ВРУ Вікторія Подгорна, українська підприємиция, яка входить до рейтингу Forbes Ірина Мірошник, членкиня Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг Ольга Бабій, директор інституту післядипломної освіти, керівник служби зайнятості Валентина Мельник, правознавець доктор юридичних наук, професор Сергій Пєтков, президент Благодійного фонду “Реконструкції та розвитку України” Артем Гончаренко долучились до програми навчання, кожен із спікерів поділиться досвідом та рецептами успіху, а також анонсує дорожню карту, за якою випускницю будуть реалізовувати власні проєкти.






“Навчання - важливе, щоб досягати та перемагати. Особливо сьогодні затребувані діджитал навички, я б навіть сказав про діджиталізоване мислення - без розуміння себе, свого бренду, власної справи в діджітал сьогодні неможливо побудувати конкурентну стратегію. Сайти, додатки, соціальні мережі - весь діджітал сьогодні в умовах війни ми всі оцінили наскільки діджиталізоване мислення дозволяє оптимізукти процеси, знайти партнерів, залучити аудиторію і монетизувати власну справу. Моя частина програми для жінок та дівчат - ВПО враховує всі обставини, що необхідні для легкого та швидкого старту власної справи чи бренду. Адже чи раніше ви починаєте, чи більше зробите, ти кращим буде результат. Це можливість опанувати нові інструменти, знайти партнерів, допомогти власній справі та дати імпульс економіці. Самозайнятість та ініціатива сьогодні надзвичайно важливі для всієї країни і нашої перемоги” - зробив висновок президент Благодійного фонду “Реконструкції та розвитку України” Артем Гончаренко.

“Швидкість реакції та адекватність - наша конкурента перевага та фірмовий стиль, за яким українців впізнають у всьому світі. Наш пілотний проєкт вийшов в надзвичайно стислі терміни, не було часу на тестування - все робили тут і зараз, максимально концентровано. Відгуки та запит від аудиторії нас вразив, вся команда ГО “Біла стрічка” докладає максимум зусиль, щоб ця програма запрацювала на постійній основі і всі регіони долучились до нашої ініціативи” - коментує Надія Копаниця, директор програми та співзасновниця громадського об'єднання.

Зірковий гість події доктор історії, Заслужений журналіст України, автор понад 20- ти монографій Данила Яневський презентував випускницям нову серію видань “За що воює Україна”, яку поступить у продаж вже в березні.

Нагадаємо, що благодійним фондом “Реконструкції та розвитку України” продовжується збір коштів на 52 мобільних шпиталі для військових на передовій. Перший мобільний шпиталь вже передано ЗСУ. Лише один такий шпиталь може рятувати щодня до 100 життів наших захисників

Коментарі

Популярні публікації